Flyttguiden.org – En flyttblogg full med tips

Flyttguiden.org är, som namnet anger, en guide full med tips för personer som ska byta bostad. En flyttblogg som kan ge en hel del inspirerande tips oavsett om det är första gången som flyttlasset går – eller om det är för tionde gången.

Flyttblogg för dig som ska….

  • Flytta mellan två bostäder

De flesta förknippar en flytt med att bohaget ska flyttas från en adress till en annan. I denna flyttblogg finns därmed en hel del blogginlägg om att välja rätt flyttfirma, hur man packar flyttlådorna bäst och checklistor innan flytt.

  • Flytta isär

Att flytta kan även innebära att flytta isär. Om det är ett gift par som ska flytta isär innebär det därmed bodelning och fördelning av det gemensamma bohaget, samt kapitalet. Det är alltså betydligt mer krångligt än att bara packa väskan och flytta.

Vad är extra viktigt att tänka på när man ska flytta isär? Behöver advokat anlitas och vad gäller kring delad vårdnad?

  • Flytta till ny stad

Studier, kärleken eller nytt jobb? Orsaken att flytta till ny stad kan vara många. Själva flytten är inte mer komplicerad än någon annan flytt. Här är det istället fokus på att komma in i den nya staden, lära känna omgivningen och kommunikationsmöjligheterna.

  • Flytta ett helt hus!

Det är fullt möjligt att flytta ett helt hus. Men inte alla. Om alla förutsättningar är rätt är det däremot möjligt att flytta huset helt, eller i delar, till en ny plats.

…och en allmän flyttblogg

På Flyttguiden.org finns även en separat flyttblogg. Här hittas liknande tips som ovan men där artiklarna är mer allmänna. Exempel:

  • Så gör du om du har för mycket möbler
  • Underlätta flytten med god planering
  • Glöm flyttstädning – det finns enklare lösningar

Kringtjänster och tips

En flyttblogg behöver inte enbart bestå av blogginlägg kring själva flytten och tips till flyttdagen. Ofta finns det kringtjänster och tips även inom kringliggande områden som kan vara intressant. Det kan exempelvis handla om att förenkla förvaringen, ha kontroll på sina försäkringar eller välja boende. Punkter som är tydligt relevanta inför en flytt även om det inte är något som många tänker på gällande flytten. En del, men inte majoriteten, av blogginläggen på denna flyttblogg tar upp dessa ämnen. Men som väntat är det absolut mest fokus på flytten.